Sava Janjić: Nadam se da će EU podsetiti Kosovo da primeni odluke Ustavnog suda o Dečanima

sava janjić
Izvor: FoNet/AP

Iguman manastira Visoki Dečani reagovao je na objavu evropskog komesara za proširenje Olivera Varheila i na Tviteru napisao da se nada da će EU podsetiti lidere Kosova da se nakon četiri godine očiglednog nepoštovanja odluke Ustavnog suda o Dečanima, srpskom pravoslavnom manastiru, mora primeniti.

“Društvo koje zanemaruje svoje najviše zakonske odluke i vladavinu zakona zaslužuje kritiku”, napisao je iguman na Tviteru.

Varhelji je objavio da je u razgovoru sa ” vršilacem dužnosti predsednika i predsednika parlamenta Vjosom Osmani naglašen značaj da Kosovo nastavlja da sprovodi reforme povezane sa EU, uključujući borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, i da sarađuje u regionu, istovremeno crpeći koristi iz ekonomskog i investicionog plana”.

 

Ja
13. Januar 2021.
Tamo godinama vlada zlo kriminali silnici teroristi raznih ubica pljackasi velike korupcije lazovi nepravde mrznje lazi illegalne nezakonite stvari rade i svega sto nevalja i netreba tamo na kosovu rade dokle ce te sile i nepravde tamo ?!!!!
Ja
13. Januar 2021.
I treba da se svega tamo primeni i odluka ustavnog suda o decanima !!!
Ja
13. Januar 2021.
Jer na kosovu nista nije normalno ni sigurno nema u te albanske teroriste poverenja bez obzira gde oni rade ili sluzbeno nema istine sve su velike sile lazi i nepravde sto narodu cine to je istina !!!!!
Ja
13. Januar 2021.
Treba da se rese svi problemi sto nisu i do danas reseni i taj ustavni sud sto ne radi iskreno ni na pravdi i da promeni i eu taj ustavni sud o decanima !!!!