Sava Janjić: Navodno svešteno lice koje je išlo na Košare nema veze sa Eparhijom

sava janjić
Izvor: FoNet/AP

Nakon što su mediji izvestili da je pravoslavni sveštenik iz Beograda 10. oktobra uklonio albansku zastavu sa ostataka karaule Košare, iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić poručio je da se Eparhija raško-prizrenska ograđuje od svake aktivnosti koja na bilo koji način ugrožava odnose među etničkim i verskim zajednicama.

“Navodno svešteno lice koje je prema video klipu objavljenom na društvenim mrežama išlo na Košare ovih dana nema nikakve veze sa Eparhijom raško-prizrenskom”, napisao je iguman Janjić na društvenoj mreži Tviter.

Kako je dodao, neodgovorno ponašanje pojedinaca koji dolaze na Kosovo samo da bi snimali senzacionalističke video materijale nanose štetu, pre svega našem narodu koji je ovde ostao da živi.

“Iskreno se nadamo da nam oni koji ne mogu pružiti pomoć makar ne odmažu neodgovornim ponašanjem. Mediji koji daju pažnju ovom fejsbuk-egzibicionizmu pojedinaca koji nemaju osećaja za druge jednako su neodgovorni”, napisao je Janjić.

Srbi koji su ostali na Kosovu,  20 godina plaćaju cenu “herojstva” onih, ne koji su sami postradali braneći svoje već onih koji su nanosili patnju drugima, a potom pobegli, zaključio je iguman manastira Visoki Dečani.