Šeholi: Dragica Gašić trebalo bi da sedi sa Albankama u Đakovici i da se izvinjava bez obzira što nije kriva

Fatmir Šeholi
Izvor: © Kosovo Online

Posle višemesečne tišine albanske nevladine organizacije na Kosovu konačno su se oglasile u vezi sa slučajem Dragice Gašić, povratnice u Đakovicu koja već mesecima trpi teror lokalnog stanovništva. Ali kako su se oglasile, bolje da nisu pošto su praktično opravdale svo gaženje najosnovnijih ljudskih prava, piše Blic.

Od kako se pre dva meseca vratila u svoj stan u Đakovici Dragica Gašić nema pravo da ujutru na miru ode u prodavnicu, da kupi osnovne namirnice, niti može bez straha da prošeta, a nedavno joj je obijen i opljačkan dom, razvaljena ulazna vrata, ukradena sigurnosna kamera i ruter za internet i odneti čak i lekovi.

Šeholi: Dragica hoće da pokaže svetu kako Albanci ne žele da se niko vrati

Sve to Fatmira Šeholija iz Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa nije navelo da promoviše međuetničku toleranciju nego da se bavi politikom. Štaviše, Šeholi nijednom rečju nije osudio odnos Albanaca prema jedinoj Srpkinji u Đakovici.

"Srbija i Kancelarija za Kosovo koju vodi Petković namerno je ovo uradila da bi politizovali celokupnu situaciju ne što je Dragici toliko stalo da se vrati i živi sama u Đakovici nego da evo pokaže svetu da Albanci ne žele da se niko vrati", istakao je Šeholi.

Što je još gore, Šeholi je kritikovao i ponašanje Dragice Gašić u Đakovici.

"Dragica Gašić umesto što ide od kancelarije do kancelarije u Beogradu pa je zloupotrebljavaju i Petković i Vučić i Ana Brnabić i svi, trebalo bi s Albankama da sedi u Đakovici i da se izvinjava bez obzira na to što ona nije kriva za to. Ali to je čin moralnog aspekta, da sebi priušti mogućnost življenja u jednom društvu gde želi da se kreće", rekao je Šeholi.

Miodrag iz Peći
03. Avgust 2021.
Licemerstvo do bola. Nisu svi Srbi kao Čanak.
Bez Cenzure
04. Avgust 2021.
Zašto bi se neko izvinjavao za nešto što nije uradio. Trebaju li se Albanci izviniti Srbima za zločine OVK, za trgovinu organima, kidnapovanja za terorisanje koje traje i dan danas. Nevjerovatna količina bezobrazluka u tako malo riječi.