Seljimi: Vlada posvećena procesu reforme pravosuđa

Seljim Seljimi
Izvor: Klan Kosova

Kao pokazatelj i dokaz vladine posvećenosti sprovođenju procesa reforme pravosuđa vladin kabinet na današnjem sastanku izglasao je odluku o osnivanju radne grupe za izradu modaliteta i scenarija za pitanja reforme pravosudnog sistema u cilju utvrđivanja odgovornosti, uključujući i proveru, rekao je  ministar pravde Seljim Seljimi nakon sednice, preneo je Kljan Kosova.

Dodao je da će u deo radne grupe, koji je sveobuhvatan kako bi garantovao objektivnost i transparentnost, biti uključeni predstavnici organizacija civilnog društva, svih zainteresovanih strana u pravosudnom sistemu, a da će u pratećoj ulozi biti predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Italije i predstavnici Misije OEBS..

„Da bi se poštovalo načelo inkluzivnosti i dosadašnji rad, odluka uključuje grupu prema odluci od 28.02.2020. godine, koju pozivam da bude deo procesa dizajniranja sistema odgovornosti, uključujući i proveru“, rekao je Seljimi.

Prema njegovim rečima definisano je da radna grupa do kraja oktobra ove godine pripremi završni izveštaj o scenarijima reforme pravosudnog sistema, uzimajući u obzir preporuke procesa revizije funkcionalnog sektora vladavine zakona.

Izveštaj radne grupe koristiće se kao osnova na kojoj će vlada i Ministarstvo pravde, u koordinaciji sa drugim akterima i strateškim partnerima, nastaviti dalje sa reformom.

Očekuje se da će prvi sastanak ove grupe biti održan sledeće nedelje putem videokonferencije.

Rados
02. Septembar 2020.
Vi sve pogresno radite.
Prvo treba reforma u vladi gde ste vi iz AAK Nisma lopovi koji ste sve pokrali zadnjih 20 god.vas treba sve u zatvor pa onda reforma u Parlamenat sve deputati mozda 50% postali su.milioneri pa lideri stranaka pa tek onda reforma u pravosudje Kosova.