Severna Mitrovica: Obeležena godišnjica stradanja pripadnika SUP u NATO agresiji

Obeležavanje godišnjice stradanja radnika SUP Kosovska Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, u Severnoj Mitrovici je obeležena 23. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP u kome su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.

Na mestu gde su stradali pripadnici SUP Srbije, članovi porodica i Udruženja ratnih veterena Kosovska Mitrovica, kolege i prijatelji zapalili su sveće i položili cveće.

"Okupili smo se danas na ovom mestu da odamo poštu stradalim pripadnicima SUP Kosovska Mitrovica, koji su poginuli 2. maja u 8.45 časova u zgradi SUP. Napad je izveo NATO agresor koji je iz vazduha lansirao dve aviobombe, koje su pogodile dve zgrade SUP i do temelja ih porušile. Tada su poginuli Aksentijević Milomir i Vitković Nenad, povređeno je sedam radnika SUP. Nećemo zaboraviti NATO agresiju koja je bila brutalna i sramna. Sa ovoga mesta poručujemo da nikada nećemo zaboraviti naše drugove i drugarice stradale u ovoj agresiji", poručio je predsednik SUBNOR Kosovska Mitrovica Slobodan Bogićević.

Prilikom bombardovanja zgrade SUP stradala je i Hasidana Mešahrani, koja je živela u obližnjoj zgradi, a lakše i teže je povređeno 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP danas je Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici SUP Srbije postavljeno je spomen obeležje, na kojem je uklesano "Ne umiru oni kojih se sećamo".