Severna Mitrovica: Uskršnja radionica u PU "Danica Jarama"

Uskršnja radionica za decu u Severnoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

Za mališane Severne Mitrovice, Predškolska ustanova "Danica Jaramaz" u saradnji sa Gradskim muzejom Kosovska Mitrovica, a pod pokroviteljstvom privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, organizovali su danas radionicu na kojoj su deca imala prilike da se druže, crtaju i oslikavaju uskršnja jaja i dekoracije.

Nikola Milovanović iz Gradskog muzeja Kosovska Mitrovica kazao je za Kosovo onlajn da je ova vaskršnja radionica postala tradicionalna, jer se organizuje godinama unazad.

"Muzej ima odličnu saradnju sa svim institucijama na našem područiju. Naš glavni cilj je bio da probudimo kod mališana kreativnost, njihove motoričke sposobosti i samo razmišljanje. Mogu vam reći, danas će se deca upoznati sa različitim tehnikama crntanja - ugalj na pak papiru, modelovanje gline, slikanje temperama, bojenje bojicama. Za sve danas potrdio se naš kolega Igor Spasojević koji je slikar, konzevator i restaurator u našem muzeju", kazao je on zahvalio svim školama i privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica na saradnji.

Navodi da je u planu da jaja budu izložena u muzeju gde ih posetioci mogu videti.

"Planiramo dalje aktivnosti, gde ćemo se potruditi da sa školama to podižemo na viši nivo", poručio je Milovanović.

Direktorka ove predškolske ustanove Suzana Aleksić je navela da su u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku ovu nedelju obeležavaju raznim aktivnostima i radionicama.

"Danas, u saradnji sa muzejom imali smo prigodnu radionicu sa njima. Ostvarena je jako lepa saradnja, gde su radnici muzeja sa vaspitačicama i decom izveli preformans i odradili radionicu na temu Uskrsa. Narednih dana imamo u planu niz radionica, a u četvrtak je predstava koje su pripremile vaspitačice ’Uskršnja šarenijada’. Čitava ova nedelja je u duhu praznika", istakla je Aleksić.