Sin Zlatana Krstića: Mog oca su osudili bez dokaza

Zlatan Krstić i sin
Izvor: Novosti.rs

Sramota je i strahota šta su uradili nevinom čoveku. Odgovorno tvrdim da moj otac nije imao nikakve veze sa vojskom i policijom kao ni sa zločinima koje mu stavljaju na teret, rekao je Aleksandar Krstić, sin Zlatana Krstića koji je u Prištini osuđen na kaznu zatvora od 14 godina i šest meseci, pišu Novosti.

"Jer, to za šta ga optužuju iz maja 1999. godine nema nikakve veze sa njim, a optužuju ga za zlostavljanje, maltretiranje i navodna ubistva. I da se to nekome od nas dogodilo, ukoliko se uopšte dogodilo, sigurno bismo tražili krivca, ali je još veći zločin optužiti i osuditi nevinog čoveka, a pritom je i bolestan. Moj otac se jedva kreće, ima visok pritisak i dijabetes", priča Aleksandar Krstić (29)  o prvostepenoj presudi Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, koji je u utorak na 14,5 godina zatvora osudio njegovog oca Zlatana (60) zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Kaže i da je cela Zlatanova porodica - majka, supruga, ćerka, ali i sva rodbina, u šoku. I dok ponavlja da njegov otac ni mrava ne bi zgazio, Aleksandar je uveren da je i sam Zlatan šokiran presudom i da još nije svestan šta mu se dogodilo.

"Čuli smo se u sredu sa njim, još je u neverici ali je i pod sedativima i lekovima jer je pre hapšenja šest meseci bio u bolnici zbog operacije kičme tako da se i dalje otežano kreće", nastavlja Aleksandar i podseća da je njegov otac uhapšen 12. maja 2019. godine kada je otišao u Uroševac da izvadi dokumentaciju za zemljište koje poseduju u Nerodimlju odakle je i majku iselio krajem 1998. godine.

Tada je zbog posla noćnog čuvara u Studentskom domu u Kragujevcu morao da povede majku sa sobom, jer nije mogao više da dolazi na Kosovo.

Aleksandar kategorično negira tvrdnje koje su plasirali albanski mediji da je njegov otac Zlatan na Kosovu radio kao inspektor i pojašnjava da je i za vreme boravka na Kosovu, takođe, radio kao čuvar u fabrici "Šavne cevi". Negira, takođe, i da je njegov otac bio pripadnik policijskih snaga.

"Moj otac je uvek gledao da učini kome može, čak je i toj porodici koja ga tereti, pre nekoliko godina bez reči i ikakve nadoknade preveo na njihovo ime zemlju koja im je prodata pre rata. Potpisao je dokumentaciju bez ikakvih potraživanja, a ukoliko su želeli da ga optuže za nešto što nije učinio, zašto to nisu uradili ranije? Tata je bezbroj puta pre hapšenja odlazio na Kosmet odakle se odselio sredinom devedesetih godina, ali se kasnije uvek vraćao zbog roditelja", kaže Aleksandar Krstić, koji sa porodicom živi u Kragujevcu.