Škola u Kamenici prikuplja novac za lečenje male Anike Manić

Anika Manić
Izvor: Budihuman.rs

Humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za malu Aniku Manić iz Gornjeg Milanovca priključila se i Osnovna škola "Desanka Maksimović" iz Kamenice, prenosi Radio Kim.

Kako se navodi, do sada je prikupljeno 350.000 dinara za lečenje devojčice.

Dvogodišnja Anikić Manić boluje od spinalne muskulatorne atrofije (SMA tip 1), veoma retke i progresivne bolesti.

Za njeno lečenje u inostranstvu potrebno je 2,5 miliona evra. U akciju prikupljanja pomoći uključili su se građani čitave Srbije, kao i pojedinci iz inostranstva.

Početkom prošlog meseca pomoć za Aniku počeli su da prikupljaju zaposleni i učenici u OŠ "Desanka Maksimović" u Kamenici.

Oni su počeli prodaju knjige "Prirodi na radovanje" koautorki Lucije Tasić i Ljiljane Andrić čiji je izdavač upravo ova škola, a sav novac od prodaje i onaj koji se daje kao dobrovoljni prilog, odlučili su da uplate na račun roditelja Anike Manić.

"Akciju je započela OŠ 'Desanka Maksimović' iz Kamenice. Akcija je proširena na ostale škole u Kosovskom Pomoravlju, priključile su se škole iz Gračanice i Donje Gušterice. Ovom prilikom se zahvaljujem svim kolegama direktorima škola, kolegama profesorima, roditeljima i učenicima koji su na ovaj način pokazali jedan lep gest, jedno dobro delo i pokazali da se i roditelji sa Kosova brinu o deci iz Srbije i na ovaj način prikupili 350 hiljada dinara", kažala je direktorka škole Jadranka Vasić.

Novac za lečenje male Anike prikuplja se preko fondacije "Budi human", a prikupljena sredstva biće upotrebljena za nabavku terapije kao i troškove lečenja.