Srpska solidarnost: Do 10. septembra akcija prikupljanja školskog pribora za decu sa KiM

Srpska solidarnost
Izvor: Kosovo Online

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" pokrenula akciju prikupljanja sredstava za školski pribor za decu sa Kosova, pod sloganim "Sveske solidarnosti", kako bi se mališanima olakšao polazak u školu, prenosi RTS.

Ovo je sedmi put zaredom da "Srpska solidarnost" pokreće takvu akciju u cilju da se obezbedi što više svezaka i školskog pribora za školarce iz enklava sa Kosova, a samim tim i da se uštede sredstva njihovim roditeljima za neke druge dečije potrebe.

"Cilj nam je da obezbedimo što više svezaka i školskog pribora za đake na Kosovu i Metohiji, a njihovim roditeljima pružimo finansijsku podršku na početku nove školske godine. Trenutno smo prikupili 1.400 kompleta ali bismo voleli da obradujemo najmanje 1.600 mališana" rekao je Branko Antić iz Srpske solidarnosti.

Pozivaju se društveno odgovorne kompanije i ljude dobre volje da se u skladu sa svojim mogućnostima priključe akciji.

Svi koji žele donirati sveske i školski pribor više informacija može se dobiti slanjem upita na mejl [email protected] ili na kontakt telefon 060/661-61-91.

Ko želi da pomogne novčanom donacijom uz naznaku za "Sveske solidarnosti" novčana sredstva može uplatiti na žiro račun: 340-11013053-38

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ može se podržati i slanjem SMS poruke na 1389.

Akcija traje do 10. septembra .2023. godine.