Stamenković: Kamenica je oduvek dobar primer suživota

Bojan Stamenković Kamenica
Izvor: Kosovo Online

Nakon prošlonedeljnog incidenta, kada  je u Кamenici grupa albanskih dečaka pretukla dvanaestogodišnjeg M.S. situacija u ovoj multietničkoj opštini je mirna i stabilna, a nakon incidenta je poslat izveštaj javnom tužiocu, prenosi RTK2.

Zamenik gradonačelnika Кamenice Bojan Stamenković je rekao da je ova opština uvek bila dobar primer suživota Srba i Albanaca i da tako mora i da ostane.

"Incident koji smo imali  pre izvesnog vremena je prvi takav slučaj posle četiri  godine, ali je to bio događaj koji je  uneo nemir među ovdašnje Srbe i podigao tenzije. Centar za socijalni rad je odradio svoj posao, saslušani su roditelji  i deca i izveštaj je prosleđen javnom tužiocu. Ono što smo insistirali je da  policija pojača svoje prisustvo  u tom delu grada gde je park i gde se deca svakodnevno igraju. Кod dece još uvek postoji strah i ma koliko to karakterisali kao vršnjačko nasilje, ono nikako nije opravdano. Postoji  doza uznemirenosti i kod građana, ali se nadam da ćemo zajedničkim apelima i merama svih nadležnih institucija sve dovesti u normalno stanje", kaže Stamenković.

On ukazuje na veliku ulogu porodice odakle, prema njegovom mišljenju, sve i potiče.

"U razgovoru sa svim građanima Кamenice došli smo do zaključka da se ovakve stvari ne smeju ponoviti. Roditelji kažu da tokom igre uvek dođe do nekih čarki, ali ovaj incident svakako treba osuditi. Mislim da mnogo toga potiče iz same porodice i roditelji svojoj deci stalno treba da ukazuju da se tolerancija i zajedništvo moraju ceniti i negovati", poručuje Stamenković.

Rukovodstvo Opštine Кamenica je juče obišlo sve škole na području ove opštine i dobilo uverenje da je sve spremno za početak nove školske godine.