Štrpce: Jesenji karneval u okviru dečije nedelje "Veliko srce dece Srbije"

Mališani predškolske ustanove sa vaspitačima
Izvor: Kosovo Online

U okviru dečje nedelje koja se ove godine obeležava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ u predškolskoj ustanovi „Šarsko lane“ u Štrpcu danas je organizovan jesenji karneval.

Mališani predškolske ustanove “Šarsko lane” su u društvu svojih vaspitača prošetali glavnom ulicom u Štrpcu, odeveni u kostime izrađene na temu jeseni. Divlje životinje poput vukova i lisica našle su se u povorci, a bilo je tu i razno voće i povrće i drugi maštoviti kostimi.

Nikolija Račićević je odlučila da danas bude lisica, a to je životinja koju, kaže, jako voli.

“Naša grupa je imala zadatak da se maskiramo u divlje životinje, i ja sam se maskirala u lisicu, a ovaj kostim je teta Mira sašila”, kazala je Nikolija.

Stefan Stanišić je danas obukao kostim ježa, dok je Kalina Divković odlučila da bude lisica.

“Ja sam se maskirala u lisicu, i ona se sprema za zimu”, rekla je Kalina.

Direktorka vrtića Radica Milosavljević ističe da će narednih dana imati razne aktivnosti, a sve u skladu sa obeležavanjem dečije nedelje koja se ove godine odvija pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“

„Dečje interesovanje u ovom periodu najviše vodi ka promenama koje se dešavaju u prirodi, pa smo u skladu sa tim u ponedeljak organizovali jesenju radionicu, a po završetku smo radove izložili. Danas smo uspešno realizovali jesenji karneval, gde su maske i kostimi tematski bili izrađeni. Za sredu planiramo likovnu radionicu, u čijoj će nam realizaciji pomoći roditelji mlađe vaspitno obrazovne grupe. Četvrtak je rezervisan za promociju sporta i ukazivanje na veliki značaj fizičkih aktivnosti na rani rast i razvoj deteta, dok je petak rezervisan za pokazivanje velikih srca mališana, gde će svako dete doneti sebi dragu igračku i pokloniti drugu ili drugarici iz grupe“, kazala je Milosavljević.

Milosavljević je dodala da se mališani od ponedeljka vraćaju redovnim aktivnostima.