Studenti iz Kosovske Mitrovice posetili Narodnu skupštinu Republike Srpske

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici
Izvor: Facebook

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ugostio je danas studente saveza Pravnog fakulteta iz Banjaluke i Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta u Prištini – sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji su u sklopu zajedničkog projekta "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje", posetili Narodnu skupštinu.

Stevandić je upoznao studente sa kratkim istorijatom Narodne skupštine i njenim nadležnostima i tom prilikom poručio da je stisak ruke studenata iz Banjaluke i Kosovske Mitrovice jasan pokazatelj da smo jedan narod koji se raduje i tuguje za istim stvarima.

Mihajlo Stoisavljević, student prodekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici izrazio je zadovoljstvo što je ponovno pokrenut projekat “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje“, koji je zbog pandemije virusa korona bio privremeno obustavljen, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Nadam se da će i ova poseta pokazati da granice između nas ne postoje. Mi smo prešli stotine kilometara, a opet se nalazimo među svojim narodom i svojom kulturom“, rekao je Stoisavljević i izrazio nadu da će studenti Pravnog fakulteta iz Banjaluke uskoro doći njima u posetu.

Rastko Vučić, predsednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta u Banjaluci rekao je da je projekat "Upoznaj Srpsku, upoznaj sebe“ pokazatelj da Republika Srpska i Srbija ne sarađuju samo na najvišim nivoima vlasti.

"Ono što je činjenica je da ovaj projekat zbližava studente iz Republike Srpske i Srbije, a upravo se studenti iz Republike Srpske i Kosovske Mitrovice najbolje razumeju po određenim pitanjima kada je reč o životu srpskog naroda“, rekao je Vučić.

Predsednik Narodne skupštine poklonio je studentima kopije konstitutivnih akata Republike Srpske.