Suđenje gradonačelniku Istoka treći put odloženo

Haki Rugova
Izvor: kosovain.eu

Saslušanje gradonačelnika Istoka Hakija Rugove, optuženog za sukob interesa, po treći put je odloženo, jer je zaražen koronavirusom, prenosi Ekonomija Onlajn.

"Kod kuće sam, jer imam koronavirus. Sedam dana sam zaražen. U prva 3-4 dana moje stanje je bilo gore, sada se popravlja", rekao je Rugova.

Prvo ročište koje je bilo zakazano za 22. januar ove godine, takođe je bilo odloženo, kao i sledeće, zakazano za 26. februar, nakon što je branilac okrivljenog advokat Gezim Kolčaku, koga je advokat Besnik Beriša ovlastio za zastupanje, rekao da nije spreman da sasluša svedoke i da ga je advokat Besnik Beriša ovlastio samo za uvodnu reč.

Rugova je optužen za sukob interesa, u vezi tendera vrednog oko 300.000 evra, koji je, prema navodima tužilaštva, dobila kompanija koju je predvodio njegov brat Gani Rugova.

Rugova je 1. avgusta 2014. godine, prema optužnici, potpisao ugovor sa kompanijom svog brata, "Ma-Kon" o izgradnji kanalizacije za sela Crnce i Lubodža.

Ovaj krivični slučaj vraćen je na početak, jer se sudija Silje Ljokaj povukla, pa u ovom slučaju sada sudi Sami Šaradžiu.