Supruga uhapšenog Arsića: Sigurno je došlo do nesporazuma, on se družio i sa Srbima i sa Albancima

Zorica Arsić
Izvor: Kosovo Online

Zorica Arsić, supruga Zlatka Arsića koga je sinoć Kosovska policija na administrativnom prelazu sa Srbijom uhapsila zbog navodnog ratnog zločina, tvrdi da su optužbe protiv njenog supruga lažne, ističući da je on imao dobre odnose sa svojim susedima, bilo da su oni Srbi ili Albanci.

Arsić je rekla da je njen suprug 1999. godine, bio mlad i da nije bio pripadnik srpske policije, kako se navodi u optužbi.

"Ja tvrdim da on 1999. nije bio srpski policajac, tada je imao 19 ili 20 godina, posle toga je počeo da radi u KPS", rekla je Arsić za Kosovo onlajn.

Navela je da je njen suprug radio od 2006. godine kao kosovski policajac, sve dok nije suspendovan pre dve godine. Dodala je i da je pre službe u Kosovskoj bezbednosnoj službi Arsić radio kao obezbeđenje u Skupštini Kosova.

Arsić je dodala i da optuže koje se stavljaju na teret njenom suprugu nisu istinite i da on nikoga nije maltretirao.

"To je laž i nije tačno da je bilo koga maltretirao i to mogu da pitaju koga god hoće. On ima lepe odnose i sa Albancima i sa Srbima i uvek je lepo sa svima sarađivao", istakla je Arsić.

Ona je kazala da je njen suprug nakon hapšenja odveden u Prištinu, kao i da od sinoć ništa ne zna više o njemu. Prema njenim rečima Kosovska policija je izvršila i pretres njihove kuće.

"Došli su i uhapsili su ga i odveli za Prištinu. Našli su samo jednu lovačku pušku za koju on ima dozvolu i svima je poznato da je lovac. Okrenuli su sve čak i komšijska dvorišta i ništa osim puške nisu našli, a ništa osim je nije ni imao", kazala je Arsić.

Predsednica Privremenog organa Kosovska Kamenica Tanja Aksić ocenila je da hapšenje Zlatka Arsića predstavlja zastrašivanje Srba na Kosovu.

"Za svakog Srbija u Kosovskoj Kamenici u Kosovskom Pooravlju ovo predstavlja zastrašivanje Srba. Gospodin Arsić ima samo 45 godina. Nekih 15 godina radio je kao policajac u Kosovskoj policiji. U dobrim međuljudskim odnosima je i sa svojim komšijama Albancima i sa Srbima i smatram da je ovo još jedan vid pritiska na Srbe koji su ostali da žive na ovim prostorima", kazala je Aksić.

Istakla je da je o Arsićevom slučaju sinoć obaveštena, nakon čega je odmah obavestila Kancelariju za KiM.

"Kancelarija je obezbedila pravnu pomoć za porodicu Arsić. Borićemo se svim demokratskim srestvima da se gospodin Arsić vrati kući svojoj porodici", rekla je Aksić.

Komšinica porodice Arsić, Sanja Tasić imala je samo reči hvale za Zlatka.

"On je vredna čovek, bilo da je poljoprivreda, tovio je kokoške, i dobe odnos e je imao sa Albancima, Nikada ništa ružno nije rekao. Ovo što se desilo sinoć je strašno, deca su se uznemirila, plakala", kaže Tasić.

Otac Zlatka Arsića, Predrag Arsić kaže da je njegovog sina osoba koja ga je prijavila da joj je pretio oružjem i uzeo boks cigareta, pomešala sa nekim drugim.

"Postoji mogućnost da mu je uzeo neko drugi, policije je tad bilo svuda, ali on je optužio moje dete", kaže Arsić.

Zlatka Arsića, oca troje dece, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, sinoć je uhapsila kosovska policija Kosovska policija jer ga Specijalno tužilaštvo tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.