Svečlja: Nastavljamo borbu protiv trgovine ljudima, narkoticima i oružjem

Ministarski forum u Sloveniji .jpg
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Fokus Ministarstva unutrašnjih poslova i dalje će biti na borbi protiv raznih zločina kao što su trgovina ljudima, narkoticima, krijumčarenje migranata i trgovina malokalibarskim i lakim oružjem, istakao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja na ministarskom forumu Evropske unije i Zapadnog Balkana za pravosuđe i unutrašnje poslove.

Forum je organizovalo slovenačko predsedavanje Savetom EU, na Brdu u Sloveniji, a na njemu je razgovarano o značaju saradnje u zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ilegalnih migracija, kao i terorizma i nasilnog ekstremizma, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova. 

Svečlja je predstavio dosadašnje rezultate ministarstva, kao i potrebu podrške u izgradnji ljudskih i tehničkih kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala.

Na marginama konferencije, ministar Svečlja se sastao sa izvršnom direktorkom Evropola Katrin De Bol i tom prilikom ponovio posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova i Kosovske policije u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i saglasio se sa De Bol da se operacionalizuju dva već potpisana sporazuma sa Evropolom i intenzivira rad na potpisivanju sledećeg.