Svečlja o ugovoru koji je potpisao Veljiu: Od početka do kraja je korupcija

Dželjalj Svečlja
Izvor: Facebook

Bivši vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova u vladi Aljbina Kurti Dželjalj Svečlja ocenio je da je potpisivanje ugovora o registarskim tablicama, od strane aktuelnog ministra Agima Veljiua, povezano sa raspuštanjem Radne grupe za borbu protiv korupcije, piše Reporteri

"Verujem da je ova Radna grupa raspuštena s razlogom, a to je zaštita interesa određenih pojedinaca. Da bi se sprečila borba protiv kriminala u određenim oblastima i čini se da je jedan od njih ovaj ugovor koji je od početka do kraja korupcija“, rekao je Svečlja.

On je pojasnio da je sve započelo otvaranjem tendera za nabavku registarskih tablica, gde se nakon proglašenja pobednika podnosi žalba, i tada su se desila tri kratkoročna ugovora bez konkursa i bez najave.

“Sva tri dobija ista kompanija. Vidi se da postoje uzastopna kršenja. U trenutku kada sam stupio na dužnost suočio sam se sa ovim pitanjem i zamolio sam svoje saradnike da urade temeljnu analizu ovog zahteva”, rekao je Svečlja i dodao da je to bio treći put.

“Prvi put je bilo u februaru 2019, drugi put 11. novembra 2019. u vrednosti od 246.000 evra, i treći put ovih dana vredan 318.000 evra. Čitav početni postupak odnosio se na znatno manji iznos“, zaključuje Svečlja.