Svečlja: Požar u Rugovi lokalizovan, građani i imovina nisu ugroženi

Požar u Rugovskoj klisuri
Izvor: Facebook

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svečlja potvrdio je da je požar koji je izbio u šumama nadomak Rugovske klisure stavljen pod kontrolom.

Svečlja je na Fejsbuku napisao da gašenje još uvek traje, ali da nema opasnosti za građane i njihovu imovinu na ovom području.

„Požar je lokalizovan i dalje radimo na njegovom potpunom gašenju, a u ovoj akciji učestvuju vatrogasci, pripadnici Kosovske policije, KBS -a i KFOR -a, koji su u potpunosti posvećeni uspješnom okončanju ove intervencije. Građani i njihova imovina do ovog trenutka su bezbedni i nema potrebe za brigom", napisao je Svečlja.

On je dodao da je MUP Kosova u stalnoj kordinaciji sa kosovskim Ministarstvom odbrane, Kforom, opštinom Peć i lokalnim stanovništvom.

„MUP je odmah aktivirao svoje strukture i preduzeo mere u nadgledanju, informisanju i koordinaciji vanredne situacije. Vatrogasne jedinice iz regiona Peći i Đakovice angažovane su u punom kapacitetu u gašenju požara. Istovremeno, Kosovska policija, sa svojim specijalnim jedinicama i Kosovskim bezbednosnim snagama, angažovana je na gašenju požara”, zaključuje Svečlja.