Svečlja: Rigoroznija kontrola primene antikovid mera

Dželjalj Svečlja
Izvor: Lajmi

Ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja upozorio je na rigorozniju kontrolu sprovođenja mera za suzbijanje pandemije kovid -19, uprkos žalbama građana na brojne kazne, prenosi Ljajmi.

Istakao je da antikovid mere daju rezultate na celoj teritoriji Kosova, osim sporadičnih slučajeva, kojih je više u opštinama sa srpskom većinom.

Naglasio je da je Vlada donela prave odluke o merama za suzbijanje pandemije i da će kako bi izbegli mnogo ozbiljniju situaciju i dalje biti rigorozni u kažnjavanju onih koji ne sprovode i poštuju mere na snazi.

„Mere se u velikoj meri sprovode. Nastavićemo sa strogošću i kažnjavanjem. Žao mi je što ima građana koji se suočavaju sa različitim teškoćama, ali mi je mnogo više žao što mladići, devojke, trudnice umiru od posledica pandemije“, rekao je Svečlja.

Istakao je da je više od 90 odsto kosovskih policajaca vakcinisano.

„Još uvek imamo jedan broj nevakcinisanih, jer su neki pripadnici kosovske policije zaraženi i moraju da sačekaju da bi se podvrgnuli vakcinaciji. U javnoj upravi već imamo veliki broj vakcinisanih, odlučni smo da se svi vakcinišu“, rekao je Svečlja.

„U svim delovima Kosova zakon se sprovodi, to je pitanje efikasnosti Kosova, da sprovodi zakon. Pitanje je efikasnosti institucija koje se nameću i u kojoj meri", zaključio je Svečlja.