Svedočenje Albanca: Tukli ga jer je otišao kod Srbina na kafu pa zatvorili porodicu mesec dana u štalu

Albanac
Izvor: Informer

Albanac Rama Tameija iz sela Ovčare na Kosovu, doživeo je strašnu torturu od strane terorista OVK, samo zato što je otišao kod komšija Srba na kafu, piše Informer.

On je u jednoj ruskoj dokumentarnoj emisiji ispričao da je jedan mladić repetirao pištolj, a onda uperio u njega, ali ga je stariji odgovorio dodavši "ne ne, njega ćemo u štab". 

"Bacili su me u jednu sobu, grudi su mi slomili" - priča on.

Rama je rekao da su ga tukle dve žene, koje su ga pitale zašto ide kod Milana Lavovića i Špirka Zlatkovića da pije kafu i zašto oni dolaze kod njega.

"Ja moram da idem kod njih, oni su mi komšije - odgovorio je Rama mučiteljima.

U nastavku emisije sagovornik je Džema Jeti iz još jedne porodice koja je prošla torturu, nakon čega ih je oslobodila policija. OVK ih je držala više od mesec dana u šupi za koze, a nisu im davali ni da jedu ni da piju.

"Ovde su nas držali mesec dana. Tukli su i mene i muža sekirom po glavi. Tražili su da im platimo kako bi nas pustili, nismo imali novca, morali smo da pijemo kišnicu - rekla je i dodala da Albanci koji imaju dobar odnos sa Srbima moraju da napuste Kosovo.

Lideri OVK Hašim Tači, Jakup Krasnići, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, optuženi su za skoro 100 ubistava, mučenje, progone, kidnapovanja i prisilna zatvaranja najmanje 400 civila.