Tahiri: Tokom 2020. godine uklonjeno 30 nelegalnih objekata u Prištini

adonis tahiri inspekcija priština
Izvor: Ekonomia online

Direktor Inspekcije u Prištini Adonis Tahiri u izjavi za Ekonomija onlajn istakao je da je samo tokom prethodne nedelje građevinska inspekcija uklonila tri nelegalna objekta, dok je tokom 2020. godine uklonjeno 30 nelegalno izgrađenih objekata u Prištini.

"Inspekcija ne izdaje građevinske dozvole, ali u svakom slučaju smo primetili pokušaj nelegalne gradnje, zato smo i preduzeli mere i uklonili 30 nelegalnih objekata tokom prošle godine, dok su još tri objekta uklonjena tokom ove nedelje. Građevinski inspektori su kontinuirano na terenu", rekao je Tahiri.

Prema njegovim rečima, problem, sa druge strane, predstavlja nedostatk zaposlenih.

"Imamo mali broj inspektora koji su i pre pandemije imali problem sa velikim brojem prijava nelegalne gradnje, a kamoli sada kada su  problemi sa kojima se susrećemo dosta veći. Ipak, zahvaljujući saradnji sa policijom i centralnim nivoom, nekako postižemo da se izborimo sa svim izazovima", kazao je Tahiri.

Kako je dodao, samo jedan od problema inspekcije jesu i male novčane kazne, koje iznose svega 500 evra.

"Za svaki prekršaj izričemo novčane kazne i nažalost maksimalna kazna koju građevinski inspektor može da izda je 500 evra, ali ta kazna nije dovoljna", istakao je Tahiri.