Tajić i Todosijević položili kamen temeljac za novi Garni spa centar u okviru kompleksa Rajska banja

Borislav Tajić polaže kamen temeljac za novi Garni spa centar
Izvor: Kosovo Online

Svečanim činom polaganja kamena temeljca u Banjskoj, koji su danas obavili pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić i čelnici opštine Zvečan, komplaks Rajska banja biće do kraja godine bogatiji za Garni spa centar.

Objekat veličine preko 1.200 kvadrata, za čiju je izgradnju Vlada Republike Srbije izdvojila više od 121 milion dinara, biće smeštajnog karaktera i imaće 11 dvokrevetnih soba i četiri apartmana.

Tajić je rekao da je ovo deo sveobuhvatnog plana kojim je na teritoriji opštine Zvečan planirana realizacije 15 projekata koji će biti sprovedeni u toku ove i sledeće godine.

„Dodatnih 550 miliona dinara, sa kojim će se realizovati najznačajniji i najprioritetniji projekti na teritoriji opštine Zvečan, podrazumevaju infrastrukturne projekte i stanogradnju, ali i pomoći koja u ovakvom jednom planiranju predstavlja prioritet Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja realizuje te projekte. Tu su i individualne pomoći koje se odnose na građane“, rekao je Tajić.

On je naglasio da je upravo o tim problemima koje muče meštane četiri sela u opštini Zvečan razgovarao sa stanovnicima Žerovnice, Žitkovca, Doljana i Banovog Dola.

„Sa meštanima ovih sela smo imali priliku da podelimo optimizam koji ih krasi, ali i da saslušamo šta su njihovi problemi i šta je to što će nam bitii zadatak da u narednom periodu radimo kako bi im pomogli“, rekao je Tajić.

Koliki značaj za opštinu Zvečan ima ulaganje u novi hotel, ali i najavama za dodatne investicije i gradnju u ovoj opštini govorio je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

„Naša dela, zajedno sa državom Srbijom, govore više od reči i zato upućujem još jednom zahvalnost Vladi Republike i predsedniku Vučiću čija je ovo bila ideja. Ono što smo obećali narodu mi smo ispunili, od 2016. godine kada smo otvorili prve bazene, zatim kompleks zatvorenih bazena sa termalnom i hladnom vodom, vizitorski centar koji danas radi punim kapacitetom“, rekao je Todosijević.

On je naglasio da je veoma važno što u ovom kompleksu rade veoma mladi ljudi iz Banjske.

„Trudićemo se da ovakvih projekata bude i dalje u budućnosti i u prilog tome ide činjenica da već sledeće godine gradimo B kompleks ovog objekta gde će biti zdravstveni deo, a u planu je izgradnja sportsko – rekreativnog centra i svih ostalih sadržaja koji će upotpuniti ovaj kompleks“, zaključio je Todosijević.