Tanasković: Kosovo onlajn analitički i u širem kontekstu razrađuje "kosovsko pitanje"

tanasković
Izvor: Kosovo Online

Profesor orijentalistike i dugogodišnji ambasador Darko Tanasković, kao čest sagovornik našeg portala, povodom drugog rođendana Kosova onlajn istakao je sadržajnost i pouzdanost informacija kao bitne karakteristike.

"Neuobičajena je brzina sa kojom je portal 'Kosovo onlajn' zapažen kao sadržajan, zanimljiv, ažuran i pouzdan izvor informacija u vezi sa Kosovom i Metohijom, o čemu najuverljivije svedoči činjenica da su vesti, članci i komentari koje pripremaju njegovi novinari i saradnici rado preuzimani i objavljivani od širokog kruga medija različitih ciljnih grupa i orijentacija, uključujući i one albanske", naglasio je Tanasković. 

Po njegovim rečima, to govori da su programska platforma i uređivačka politika 'Kosova onlajn' adekvatno i kvalitetno popunili jedan deo prostora u javnom informisanju koji nije lako definisati. 

"Osnivači ovog dinamičnog portala prepoznali su to kao šansu da daju svoj vredan doprinos obaveštavanju o složenoj i uvek aktualnoj kosovskometohijskoj problematici. Ono što mi se čini značajno jeste i sistematsko nastojanje novinarske porodice portala "Kosovo onlajn" da sve o čemu izveštavaju ili analitički razrađuju sagledavaju i tumače organski, odnosno u širem kontekstu tzv. "kosovskog pitanja", pri čemu nikad selektivno ne zanemaruju sve relevantne činjenice i činioce sadašnjosti, ali i prošlosti i, koliko je to moguće, predvidljive budućnosti. S obzirom na to da sam imao priliku, i zadovoljstvo, da sarađujem sa ovim portalom, a samim tim i upoznao njihov visoko profesionalni način rada, verujem da "Kosovo onlajn" ima lepu budućnost, pod uslovom da zadrži sve do sada ispoljena pozitivna svojstva, uz stalno osvajanje novih dimenzija javne reči", rekao je Darko Tanasković.