Trajković: Vodosnabdevanje ne zavisi od opštine Gračanica, već od regionalne kompanije “Vodovod Priština”

IZJAVA-VLADICE-TRAJKOVICA
Izvor: RTV Gračanica

Direktor javnih službi opštine Gračanice Vladica Trajković rekao je za RTV Gračanica da snabdevanje vodom ne vrši opština Gračanica, nego regionalna kompanija “Vodovod Priština”, tako da opština samo može da upućuje zahteve njima i da traži rešavanje problema, ali ne može da daje naloge i da odlučuje o tome kako će i gde oni snabdevati građane vodom za piće.

"Razumem meštane Badovca i Sušice, takođe razumem i meštane Lapljeg Sela u zgradama, i meštane Padališta i dela naselja prema Ajvaliji. To su sve više tačke koje u onim periodima, kada je veća potrošnja ostaju bez vode i po nekoliko sati. To se, na žalost, dešava i u periodu kada je temperatura i 40 stepeni, a pored velike potrošnje vode, imali smo i slučajeve nenamenske potrošnje vode zbog zalivanja bašti i pranja trotoara i automobila. Zbog takvih situacija dolazi do toga da viši delovi naselja ostaju bez vode", kaže Trajković.

On naglašava da je svakodnevno u kontaktu sa menadžerima i tehničkim osobljem regionalne kompanije kako bi se ovi problemi rešavali, a i predsednik opštine se uključio u rešavanje ovog problema.

Trajković apeluje na meštane Badovca da imaju razumevanja zbog ovakve situacije sa vodosnabdevanjem, a isto tako očekuje da će se postići dogovor da se voda isključuje u ostalim mestima, kao i u Gračanici, kako bi bilo omogućeno da stanovnici Badovca i Sušice imaju više vode.