Trnava čestita Kurban Bajram: Molimo se za mir i stabilnost na Kosovu i u svetu

Naim Trnava
Izvor: Kosovo Online

Kosovski muftija Naim Trnava pozvao je na mir na Kosovu i u svetu povodom praznika Kurban Bajrama, prenosi Kljan Kosova.

Trnava je čestitao svim muslimanskim vernicima Kurban Bajram.

„Uz milione hadžija iz celog sveta, koji se danas nalaze u svetoj Meki, značajan je i broj sa Kosova ali i udaljenih prognanika koji mole za oproštenje grehova. Oni se mole sa ljubavlju prema otadžbini koja izvire iz prave vere i duboke iskrenosti. Molitva za sigurnost domovine, za molitvu koju je Ibrahim uputio za blagoslovljenu Meku”, istakao je Trnava.

On je istakao da verske praznike treba iskoristiti kako bi se unela sreća i radost u srca onih kojima je potrebna.

„Lečenje bolesnih i poseta rodbini. Razmenjujući pozdrave sa prijateljima i usađujući ove vrednosti u umove i srca naše dece i mladih“, rekao je Trnava.

On se takođe pomolio za mir.

„Molim Boga da nas pokrije mirom, da našoj zemlji i celom svetu podari dobrotu, blagostanje, sigurnost i stabilnost. A posebno se molimo, Bože, da se mir vrati u Palestinu i Ukrajinu. Mi, kao građani ove zemlje, moramo da radimo na promovisanju mira, otvaranju bratstva i tolerancije, daleko od sukoba i ratova, uvek spremni da konsolidujemo vrednosti bratstva i ljudskog suživota“, istakao je on.