Trnava: U svim džamijama za Ramazanski bajram biće poštovane antikovid mere

Naim Trnava
Izvor: Ekonomia Online

Kosovski muftija Naim Trnava poželeo je svim vernicima srećan praznik Ramazanski bajram, prenosi Ekonomija onlajn.

On je rekao je da je Ramazanski bajram jedan od najomiljenijih i najpopularnijih praznika, duboko ukorenjen u identitet i kulturu naroda na Kosovu.

Prema njegovim rečima, ovaj praznik donosi radost, toplinu i duševni mir, za sve u društvu bez obzira na starost, pol, socijalni status.

"Ovog Ramazana, kao i prošlog, a samim tim i Bajrama, radujemo se suočavanju sa pandemijom kovid-19, koja je prouzrokovala velike posledice u svim oblastima. U ovoj velikoj noći i uoči praznika Ramazanskog bajrama, milosrdno se sećamo svih onih koji su prešli na ahiret, moleći se Stvoritelju da ih uzme u svoju milost, a zaraženima da pronađu izlečenje", rekao je Trnava.

Trnava je rekao da će se u svim džamijama u kojima će se slaviti Ramazanski bajram poštovati antikovid mere.

"Sutra imamo praznik i zajedno ćemo biti u džamijama kako bismo klanjali Kurban bajram, ali budite oprezni da je virus i dalje među nama, pa smo, da bismo zaštitili sebe i javno zdravlje, odustali od tradicionalne manifestacije. U džamijama ćemo poštovati protokole i moliti se samo za molitvu Ramazanskog bajrama. Pozivam vas da budete oprezni prilikom tradicionalnih poseta za Bajram. Sačuvaćemo karakter praznika, bićemo bliski jedni drugima, ali vodićemo računa o javnom zdravlju jer rizik od pandemije nije prošao", ukazao je Trnava.