U Čaglavici bilbord "Sloboda ima ime - UČK"

bilbord sloboda ima ime OVK Čaglavica
Izvor: Radio Kim

Na pešačkom mostu u Čaglavici danas je osvanuo veliki bilbord "Liria ka emër UÇK", odnosno "Sloboda ima ime - UČK", koji slavi komandante bivše OVK, koji se nalaze u pritvoru u Hagu, prenosi Radio Kim.

Na ovom mestu je do jutros bio reklamni izborni baner Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji je u međuvremenu zamenjen.

Kampanju "Sloboda ima ime - OVK", su još u novembru, a nakon hapšenja četvorice glavnokomandujućih OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, pokrenuli kosovski intelektualci.

Inicijatori za pokretanje kampanje su umetnici i intelektualci, režiserka Burbuće Beriša, hip-hop umetnik Festim Arifi, filozof i član kosovskog udruženja filozofa Ismailj Tašoli, fotograf Asošijejted presa Visar Krueziju, a dva koautora kampanje su učestvovala i na beogradskom festivalu "Mirdita, dobar dan" - umetnica i poslanica DPK Eljiza Hodža i glumac i režiser Fatmir Spahiu.

Ovakav postupak kosovskih intelektualaca osudili su brojni umetnici, kako srpski tako i albanski, ali i pojedini predstavnici civilnog društva.

Osim u multietničkom selu Čaglavica, bilbordi sa porukom "Sloboda ima ime - UČK"  postavljeni su širom Kosova, a srpsko stanovništvo posebno pamti onaj koji je bio zalepljen na ulazu u Kišnicu iz pravca Gračanice.

Xhevdet
11. Februar 2021.
Ako vama ne dopada ovaj bilbord onda ne ostanite ovde