U Leposaviću održan tradicionalni turnir "Čika Cone"

U Leposaviću održan turnir Čika Cone
Izvor: Facebook

U organizaciji opštine Leposavić, Sportsko turističke organizacije Leposavić i FК "Кosmet" na terenima sportskog centra u Leposaviću održan je 14. po redu tradicionalni turnir u fudbalu "Čika Cone".

Turnir koji je okupio veliki broj ekipa, kako sa prostora Kosova i Metohije, tako i iz Centralne Srbije, Vojvodine, Severne Makedonije, otvorio je član Privremenog organa opštine Leposavić Stevan Petronijević i predsednik FK "Kosmet" Nebojša Ninić, koji su igračima poželeli dobrodošlicu i puno uspeha, objavljeno je na Fejsbuku Leposavić portal.

U kategoriji za 2013.godište, prvo mesto je osvojio FК "Kosmet" iz Leposavića, drugo mesto "Sport klub" iz Novog Pazara a treće mesto je osvojio "Pazar Juniors", takođe iz Novog Pazara.

Za najboljeg igrača u kategoriji 2013.godište proglašen je fudbaler Kosmeta, Andrej Đurđević iz Leposavića.

"Ovo je veliki uspeh za generaciju 2013. i FК 'Kosmet', koji su osvojili treću zlatnu medalju u nizu. Tradicionalni turnir 'Čika Cone' osvojili smo bez poraza u veoma jakoj konkurenciji. Ovo je samo još jedan dodatni motiv da u budućem periodu radimo još više kako bi nastavili kontinuitet uspeha i naš klub, naš grad predstavljali na pravi način", rekao je trener FK "Kosmet" Dejan Vukićević.

On je istakao da generacija 2013. zaslužuje veliku pažnju i da je prvo mesto apsolutno zasluženo, da je rezultat timskog rada i da zasluge za to pripadaju celoj generaciji, 20 dečaka koji vredno i naporno treniraju.

U kategoriji za 2009. godište prvo mesto osvojio je "Sport klub" iz Novog Pazara, drugo mesto FК "Bane" iz Raške i treće mesto OFК "Dif" iz Kosovske Mitrovice. Za najboljeg igrača proglašen je Dželil Rušević, a najbolji golman Talhaj Bošnjak iz "Sport kluba" iz Novog Pazara.