U opštini Leposavić putevi prohodni, u planinskim predelima se raščišćava sneg

Ilustarcija - Sneg na putu
Izvor: RTV Kim

Putevi u opštini Leposavić su prohodni, osim u višim planinskim selima gde su ekipe Direkcije za gradsko-građevinsko zemljište i Javno komunalnog preduzeća na terenu i rade na raščišćavanju snega, a angažovani su i meštani sa svojom mehanizacijom, prenosi Kosovo pres.

Sneg i dalje pada, ali manjim intenzitetom, visina snežnog pokrivača u nižim predelima je do 7 centimetara, dok je u višim predelima u planinskim selima iznad 800 metara nadmorske visine, i do 20 centimetara.

"Krajem prošle godine Javnom preduzeću Direkcija za gradsko-građevinsko zemljište predat je na korišćenje traktor sa pogonom na sva četiri točka, raonikom za čišćenje snega i rasipačem soli koje se trenutno nalazi u MZ Lešak. Tokom dana ono će biti upućeno u MZ Vračevo, dok će sutra izaći na teren u MZ Belo Brdo. Po pozivu građana, bićemo preorjentisani na čišćenje prioritetnih seoskih puteva", istakao je za Kosovo pres direktor ovog preduzeća Aleksandar Miletić.

Iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište ističu da je obezbeđana dovoljna količina soli, rizle i naftnih derivata za ovu godinu. Opominju vozače na oprez, jer se ispod snežnog pokrivača može zadržati led.