U Prištini teraju 87-godišnju Leposavu na ulicu, umešalo se Ministarstvo za povratak

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak posetili porodice iz Paviljona "E" u Prištini
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak posetili su danas porodice iz Paviljona "E" u Prištini kojima preti iseljenje, a jedna od njih, 87-godišnja Leposava Stojanović kaže da ona odatle nema kuda da ode.

"Ovde živimo od 1973. godine u stanovima koje nam je dodelio Studentski centar Univerziteta u Prištini i opština Priština na trajno korišćenje, o čemu svedoči ova dokumentacija. Zbog toga svoje stanove ja i moje komšije nećemo napustiti bez trajnog rešenja za nas", kaže Stojanović.

Paviljon "E" nalazi se preko puta Biblioteke u Prištini, gde po urbanističkom planu grad treba da se gradi veliki parking i poslovni prostor.

Leposava Stojanović živi sa još 14 porodica, među kojima ima i Albanaca i svi zajedno, kako kaže, predstavljaju jednu složnu porodicu.

Njen komšija Sami Kika, predsednik skupštine stanara, kaže da mu je Leposava i sestra i majka i moli Ministarstvo za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića da se lično založi za rešavanje njihovog problema jer im već 1. decembra preti prinudno iseljavanje.

Saradnici ministra Jevtića su danas obavestili uznemirene stanovnike ovog paviljona da će ministarstvo, u skladu sa svojim mandatom, razmotriti sve mogućnosti iznalaženja najpovoljnijeg rešenja za sve i u tom smislu očekuju podršku gradskih vlasti.

"Već smo u kontaktu sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem sa kojim razmatramo najbolja rešenja za ovaj problem i nadamo se da ćemo na kraju iz ove neizvesne situacije svi izaći donekle zadovoljni", preneli su saradnici ministra Jevtića stanovnicima kojima preti iseljavanje.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak će se narednih dana intenzivno angažovati na pružanju sve neophodne podrške i pomoći stanarima poviljona u čijoj blizini su već započeti radovi na raščišćavanju terena, navodi se u saopštenju.