U Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici u toku konkurs za prijem radnika

KBC Kosovska MItrovica
Izvor: KBC Kosovska MItrovica

U Zdravstvenom centru (ZC) u Severnoj Mitrovici danas je raspisan konkurs za prijem u radni odnos 51 radnika na neodređeno vreme. Ovo je za Kosovo Onlajn potvrdio direktor ZC dr Milan Ivanović

Ivanović za Kosovo Onlajn kaže da su od tog broja 17 lekari i 34 medicinske sestre i tehničari.

“Ovo je rezultat ozbiljne i odgovorne politike države Srbije prema KiM i osim realizacije velikih infrastrukturnih projekata i programa imamo i povećanje zarada“, rekao je Ivanović i najavio da će za nekoliko meseci biti i drugo povećanje plata u ovoj godini.

“Sve ovo će omogućiti bolji život i uticati na ostanak i opstanak Srba na KiM, a prijem novog broja radnika uticaće na poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga, lečenje će biti bolje i efikasnije”, rekao je Ivanović.

Naglasio da je država Srbije i ovoga puta pokazala spremnost da sve probleme i sva pitanja na Kosovu reši na najbolji mogući način.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je za TV Most iz Zvečana da je pre nekoliko dana sličan konkurs raspisan i u Zdravstvenom centru u Gnjilanu, za više od dvadeset radnih mesta.

“Građani znaju da Srpska lista sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića brine o svakom našem građaninu na KiM. Zahvaljujući zalaganju svih nas, sa direktorom Markom Đurićem uspeli smo da omogućimo zapošljavanje više od hiljadu Srba na Kosovu, a to znači sigurnosti i ekonomsku podršku za više od hiljadu porodica”- rekao je Rakić.

Prema njegovim rečima ovo je samo početak upošljavanja građana na Kosovu jer će u narednim danima biti raspisano još konkursa .

Rakić je podsetio na značajna izdvajanja države Srbije za infrastrukturne projekte.

“Naša država, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, realizacijom više od 350 projekata u vrednosti koja prelazi 100 miliona evra, pokazuje koliko je važno ojačati Srbe na KiM i da Srbija brine o budućnosti i opstanku Srba na ovim prostorima. Zato, da bi se nastavila ulaganja u srpske sredine i očuvale sve naše institucije na KiM, potrebno nam je jedinstvo, sloga i masovan odziv svih građana u nedelju 6. oktobra, da olovkom podržimo Srpsku listu pod rednim brojem 135”, rekao je Rakić.

Dimic
19. Novembar 2019.
Sta da napisem.Nema za najteze onkoloske bolesnike hemio terapija!!!!!!Da li verujete.???Zar oni nisu ptioritet.STRASNO!!!!!