Udruženje ugostitelja apeluje na vlasnike restorana da ne puštaju nevakcinisane u lokale

Ugostitelji
Izvor: Facebook

Udruženje ugostitelja Kosova pozvalo je sve ugostitelje da striktno poštuju mere vlade uvedene radi sprečavanja širenja koronavirusa, prenosi Koha.

Iz ovog udruženja poručuju da bi ulazak nevakcinisanih osoba trebalo da bude strogo zabranjen, kako to nalažu mere Vlade.

Oni apeluju da se poštuje uputstvo Ministarstva zdravlja kao i dozvoljeno radno vreme.

"Nakon protesta koji smo održali i nakon niza sastanaka sa relevantnim akterima po pitanju upravljanja pandemijom koronavirisa, kao odgovornosti svakog od nas i naše prema sektoru ugostiteljstva, još jednom molimo sve ugostitelje da striktno i trajno poštuju anti-kovid mere", navodi se u saopštenju ugostitelja.

Oni poručuju da ovo udruženje predstavlja samo one ugostitelje koji poštuju mere i odluke Vlade, ali da su odgovorni "za ceo sektor".

"Znajući važnost poštovanja mera, pre svega u zaštiti javnog zdravlja, evidentno je da ono igra izuzetno veliku ulogu u brizi o ekonomskom zdravlju. Dakle, striktno zabraniti ulazak nevakcinisanih klijenata u prostorije, obezbedi poštovanje smernica Ministarstva zdravlja i da se poštuje dozvoljeno radno vreme. Kako bismo omogućili rasterećenje masa i lakši izlazak iz ekonomske krize, zahtevamo njihovo poštovanje, kao jedini preduslov za neophodno funkcionisanje ugostiteljstva", navode iz Udruženja ugostitelja.