Uefa kaznila Fudbalski savez Albanije zbog ponašanja navijača na utakmici Hrvatska - Albanija

albanski navijači
Izvor: Fudbalski savez Albanije

Etičko-disciplinska komisija Uefe odlučila je da ponovo kazni FS Albanije sa iznosom od 47.500 evra zbog incidenata koji su se dogodili tokom utakmice drugog kola Evropskog prvenstva protiv Hrvatske, odigrane u Hamburgu.

Kako je saopšteno iz FS Albanije, kaznu su izazvali pojedini albanski navijači, koji su tokom utakmice palili baklje, emitovali neprikladne poruke, kao i zbog prekida utakmice od strane navijača tokom utakmice.

Uefa je donela odluku da kazni FS Albanije sa 2500 evra zbog paljenja baklji, sa 20.000 evra zbog ulaska na teren i sa 25.000 evra zbog neprimerenih poruka za sportski događaj.

Fudbalski savez još jednom je apelovao na sve albanske navijače da budu odgovorniji i izbegavaju stvaranje incidenata i nereda, koji mogu doneti finansijske kazne i narušiti imidž Albanije i albanskog fudbala.

Takođe, Savez obaveštava da poruke nesportske prirode (političke, etničke) nisu dozvoljene tokom utakmica.

Savez poziva navijače i ljubitelje fudbala da podrže reprezentaciju Albanije do kraja na ovom magičnom i istorijskom putu do EURO 2024, pokazujući građanstvo i odgovornost kroz korektno ponašanje i poštovanje pravila i protivnika.