UNS: Preteće poruke zaposlenima u Radiju Kosovska Mitrovica

UNS
Izvor: RTV

Na službenom vozilu koje koristi Radio Kosovska Mitrovica, a koje vozi glavna i odgovorna urednica Maja Fićović, kao i na ulaznim vratima zgrade u kojoj se nalazi radio u Kosovskoj Mitrovici, ostavljene su preteće poruke, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Oni navode da je u tom porukama napisano "Stoko, ne parkiraj kola ovde" i "Ne parkiraj kola na parkingu, polomiću vam kola".

Auto marke “Dačija logan”, kako navode, bio je uredno parkiran na javnom parkingu naselja “Tri solitera”.  Na istom parkingu svakodnevno parkiraju automobile zaposleni u Radiju Kosovska Mitrovica, kao i zaposleni u drugim institucijama i okolnim soliterima.

"Novinarka radija Maja Fićović slučaj je prijavila stanici policije u Severnoj Mitrovici, koji su izašli na lice mesta i izvršili uviđaj. Nakon policije, na teren je izašao i forenzičar, a nakon toga Fićović je dala izjavu u policiji o pomenutom slučaju. Nakon toga, na krovu auta ugašen je i ostavljen pikavac. Fićović smatra da je ovo pritisak na objektivno novinarstvo i pravo na istinu", navedeno je u saopštenju UNS.

Zbog bezbednosti svih zaposlenih u Radiju Kosovska Mitrovica, i konstantno krhkoj bezbednosnoj situaciji u Severnoj Mitrovici, kako navode, neophodno je čim pre utvrditi ko je ostavio preteće poruke usred belog dana, tokom radnog vremena.

"Radio Kosovska Mitrovica će nastaviti da nepristrasno obavlja svoje novinarske zadatke, zaključak je sa sastanka kolegijuma radija", navodi UNS.