Upis predškolaca u PU "Danica Jaramaz" moguć telefonom ili elektronskom poštom

Gorica Marinković, direktor PU Danica Jaramaz
Izvor: Kosovo Online

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ iz Severne Mitrovice počinje sa upisom dece u predškolsko - pripremni program, a roditelji čija su deca rođena u periodu od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. imaće rok da ih prijave do 30. juna ove godine.

Direktor te ustanove Gorica Marinković izjavila je za Kosovo Onlajn da će, kao i ranijih godina, biti omogućen upis na četvoročasovni i celodnevni program.

Ono što je novina je to što je roditeljima omogućeno da, zbog vanrednog stanja i mera preduzetih zbog koronavirusa, svoju decu upišu putem telefona ili elektronske pošte.

Upis u našu ustanovu za predškolce trajaće gotovo dva meseca, a u skladu sa merama koje je propisala Vlada Republike Srbije i uz dogovor sa kriznim štabom i resornim ministarstvom odlučili smo da roditeljima omogućimo da svoju decu prijave telefonom ili putem elektronske pošte, svakog dana od devet do 13 časova“, rekla je Marinković.

Ona je naglasila da je prilikom prvobitnog upisa potrebno dostaviti matični broj, imena i prezimena deteta i oba roditelja, adresu stanovanja i kontakt telefon, dok će naknadno biti potrebno kompletirati dokumentaciju izvodom iz matične knjige rođenih (original ili overena kopija) i potvrdom o redovnoj vakcinaciji.

Uprkos stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, koje nije zaobišao ni ovu ustanovu, prema rečima Marinkovićeve biće sve spremno za nesmetan početak rada.

Predškolska ustanova će preduzeti sve mere koje su neophodne za početak rada. Nadam se da su i roditelji obazrivi i da će svoju decu upisati za predškolsko – pripremni program. To se od njih očekuje, jer znamo da je ovaj program obavezan“, zaključila je Marinković.

Ona je podsetila da je prošle godine upisano 180 predškolaca i izrazila nadu da će taj broj ove godine biti veći.

Svoju ćerkuza upis u predškolsko priprema i Željko Mićović iz Severne Mitrovice koji kaže da će već narednih dana poslati potrebne informacije, a ostalu potrebnu dokumentaciju kada u punom kapacitetu počnu da rade institucije.

Obavešteni smo da od sutra počinje upis i prijavićemo se putem telefona, a kada budu proradile institucije prikupićemo ostalu dokamentaciju. Nadamo se da će se stanje izazvano koronavirusom u našoj zemlji rešiti uskoro i da će deca od 1. septembra krenuti normalno sa nastavom“, rekao je Mićović.