Vandali okačili snimak paljenja zastave SPC na društvene mreže

Skrnavljenje srpske zastave.jpg
Izvor: Instagram

Na društvenim mrežama pojavio se snimak paljenja zastave SPC, a kako se pretpostavlja, ovaj vandalski čin odigrao se na brdu iznad Gračanice.

Prethodno, tokom dana na društvenim mrežama se pojavila slika maskirane osobe sa zastavom Albanije kako gazi crkvenu zastavu, koja je u noći između 29. i 30. juna ukradena sa ulazne kapije manastira Gračanice.

"Imajući u vidu veličinu zastave reč je o zastavi koja je skinuta sa ulaza u manastir. Ovaj najnoviji incident pokazuje povećani stepen ugroženosti verskih prava i sloboda i uopšte bezbednosti objekata SPC na Kosovu i Metohiji. Zastava SPC je srpska trobojka sa znakom krsta i četiri ocila, što je regulisano Ustavom SPC. Ovaj simbol potiče još iz ranih hrišćanskih vremena i simbolizuje Hrista kao cara nad carevima. Eparhija raškoprizrenska prijavila je ovaj incident Kosovskoj policiji uz zahtev da se manastir dodatno obezbedi", saopštila je tim povodom Eparhija raško-prizrenska.

Владо
30. Jun 2021.
Ја не знам чему преношење ове вести и давања на значају тим дивљацима.
Свако даје оно што има, знамо с ким посла имамо....ништа ново.
Miodrag iz Peći
30. Jun 2021.
A, da li znaju njihovi mentori, pa naravno da znaju. Ali im treba dati do znanja da i mi to znamo.
Da li Viola Fon Kramon može nenog Srbina da pogleda u oči i govori o multietničnosti i multikulturalnosti ili suživota...
Da je čovek kao što nije, sigurno bi soustila pigled. Ali vuola je udački instrument sa debelim živcima, oprostite: žicama...