Vasić: Tužilaštvo tražilo produženje pritvora Slađanu Trajkoviću

Dejan Vasić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Dejan Vasić je rekao da Tužilaštvo traži produženje pritvora od dva meseca Slađanu Trajkoviću koji je uhapšen je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog "sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu".

Vasić je u izjavi za Kosovo onlajn rekao da će na ovu meru sudu biti upućen odgovor da "nijedna istražna radnja u ovom slučaju nije učinjena".

„Mi ćemo sudu uputiti odgovor gde ćemo ukazati da u toku istage nijedna radnja nije učinjena iako je Tužilaštvo na to bilo obavezno. Ukazaćemo na postojanje ozbiljnih zdravstvenih problema Slađana Trajkovića i na mogućnost puštanja u kućni pritvor jer to ne bi bilo prvi put u ovakvim slučajevima“, kaže advokat Vasić.

Vasić očekuje da će sud uvažiti ove argumente i da će odbiti predlog specijalnog tužioca i da će odrediti meru kućnog pritvora osumnjičenom Trajkoviću.

Slađan Trajković je početkom januara, nakon 20 dana pritvora dobio neophodne lekove, koje bi trebalo redovno da pije, a u meduvremenu, pošto nije uzimao propisanu terapiju, urađene su mu čak tri hirurške intervencije u dve nedelje, potvrdila je tada njegova supruga Suzana Trajković.

Trajković je početkom novembra, zajedno sa drugim kolegama, napustio kosovsku policiju.