Veseljaj: Ekolozi protiv odluke da se dozvoli uvoz vozila starijih od 10 godina 

polovni automobili
Izvor: Reporteri

Profesor ekologije na Prištinskom univerzitetu "Hasan Priština" Zećir Veseljaj izjavio je da uvoz i korišćenje vozila starijih od 10 godina ozbiljno šteti životnoj sredini na Kosovu i da su stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine i brojne ekološke organizacije veoma zabrinuti idejom da se proširi uvoz starih automobila na Kosovo čemu se protive, prenosi Telegrafi.

"Mi, kao ekolozi, veoma smo zabrinuti zbog ideje koja kruži poslednjih meseci da se i ovo 10-godišnje ograničenje na uvoz automobila pomeri. Što znači da će starost automobila biti produžena. Ako ovo posmatrate u smislu ekonomske pomoći građanima, to može biti pozitivan potez. Međutim, za nas kao ekologe, svaki potez ka produženju starosti vozila koja će biti dovezena ide na štetu životne sredine, pa se time pogoršava kvalitet vazduha koji je već narušen na Kosovu. Dakle, u principu, ja i svaka ekološka organizacija smo protiv ove odluke", rekao je Veseljaj.

Profesor navodi da kosovska vlada dobro zna šta treba da radi, jer ima zakone i strategije koje je sama odobrila i postavlja pitanje odakle ta odluka da se produži rok za uvoz starih automobila.

Prema njegovim rečima, sve što vlada treba da uradi jeste da sprovede politiku i zakone koje je odobrila i u tom pogledu treba da sledi praksu evropskih zemalja. 

Prosečna starost vozila koja saobraćaju na Kosovu je 18 godina, ili oko 10 godina više od prosečnog vozila u Evropskoj uniji, a Veseljaj kaže da zemlje EU povlače iz upotrebe stare automobile, koji potom dolaze na Kosovo po niskim cenama. 

"U slučaju starijih automobila, moramo da sledimo primer zemalja regiona i zemalja EU koje svakodnevno ulažu napore da smanje emisije iz automobila u vazduh. U sektoru transporta automobilske emisije vode. Evropska unija sada uklanja takve automobile iz upotrebe i oni ovde mogu da dođu po jeftinim cenama", rekao je on.

Veseljaj ističe da se ti automobili mogu posmatrati kao kratkoročno rešenje za građane, zbog niske cene, ali nikako rešenje za duži period.

"Na Kosovu, posle energetskog sektora koji predstavlja Kosovska energetska kroporacija, drugi najveći zagađivač životne sredine u kategorizaciji zagađivača je sektor transporta. Ovaj sektor je snažno evoluirao nakon rata na Kosovu, uglavnom uvozom izuzetno velikog broja vozila. Nažalost, većina ovih automobila su stara, koji su zbog niže cene dovezeni ovde. Međutim, što je automobil stariji, to veću štetu nanosi životnoj sredini", naglašava Veseljaj.

On ističe činjenicu da "groblje" automobila na Kosovu poslednjih godina cveta jer je većina tih automobila blizu kraja svog veka trajanja i završavaju kao staro gvožđe na deponijama. 

"Ta groblja automobila na Kosovu su već procvetala poslednjih godina. Ovo su najdirektniji uticaji na životnu sredinu koje izazivaju stari automobili", rekao je on.

Prema njegovim rečima, štetni uticaji na životnu sredinu uzrok su efekta staklene bašte i drugih efekata koji su direktno povezani sa globalnim zagrevanjem.

"Automobili ispuštaju i ugljen-dioksid koji ima efekat staklene bašte i to ima direktan uticaj na globalno zagrevanje. Uticaji su veliki i evidentni su po javno zdravlje građana", zaključio je Veselaj.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na Kosovu je registrovano ukupno 395.840 vozila. Od njih, samo 74 su 100 odsto električni. 

Vlada Kosova raspravlja o dozvoli uvoza vozila starijih od 10 godina, što je u direktnoj suprotnosti sa zakonom koji je usvojen 2017. godine, a koji utvrđuje da "drumska vozila koja se uvoze na Kosovo ne mogu biti starija od 10 godina".

Od 1. januara 2018. sva vozila u kategoriji starija od 10 godina i ona koja nemaju motor "evro 4" standarda ne mogu se cariniti na teritoriji Kosova.