Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija od danas otvoreni za posetioce u ograničenom broju

Manastir Visoki Dečani
Izvor: Kosovo Online

Od danas u Visokim Dečanima i Pećkoj Patrijaršiji dozvoljene su posete do pet osoba, saopšteno iz Manastira Visoki Dečani.

Podsetimo, usled pogoršanja epidemiološke situacije na KiM i u regionu juna meseca prošle godine privremeno su zabranjene posete manastiru Visoki Dečani. Bogosluženja su vršena samo u prisustvu bratije manastira.

Posete manastirima na KiM su bile zabranjene po odluci Vladike Raško-prizrenskog Teodosija i na samom početku pandemije.

Kako navodi Kossev, od kraja maja prošle godine kada je krenulo ublažavanje mera na Kosovu, omogućeno je ponovno otvaranje džamija i crkvi za manji broj vernika u odnosu na površinu verskog objekta.

Poslednji Janjičar
10. Maj 2021.
Kada niko od Kosovara ne srpske nacionalnosti pomalo već daleke 2000 godine nije želeo ili nije smeo / ili mu KFOR nije dozvolio jedini ko je zalazio u ove Religiozne objekte je bio Naš Duhovni Lider.

Kada sam ga upitao zašto, on mi je rekao da mu je Svemogući podario Milost.

E takva osoba zaslužuje da predstavlja sve nas sa prostora zemalja Zapadnog Balkana u EU parlamentu i bude predložen za Nobelovu Nagradu za Mir.
Miodrag iz Peći
10. Maj 2021.
Prvo nisi Srbin jer u srpskom ne postoji izraz: "Kozsovari" već Kosovci i za nas je izraz Kosovar isto pogrdan kao za Albance Šiptar. Drugo, ako za "Duhovnog lidera" misliš na patrijarha Pavla ili vladiku Artemija ili mitropolita Anfilohija svi su pokojni i mogu Srbe predstavljati samo pred Bogom. Što se nas proteranih Srba tiče nismo mogli i smeli ni da privirimo jer martovski pogrom 2004.god. je dkazao da su većina Albanaca teroristi i vandali što se pokazuje negiranjem specijalnog suda za ratne zločine OVK u Hagu već traže da se sudi i Srbima i ako je njima suđeno i presuđeno u Hagu i većina su osim Pavkovića odslužili zatvorsku kaznu a Milošević je neosuđen umro što znači da nije kriv.
Osim ovih začkoljica postoje i albanske tajne liste optuženih Srba za ratne zločine (kao i u Hrvatskoj) koje po ptrebi aktiviraju.
Poslednji Janjičar
10. Maj 2021.
@ Miodrag iz Peći

Spusti malo loptu na Zemlju.

Iskreno ću ti reći, na osnovu DNA analize nemam ama baš ništa zajedničkog sa ljudima sa EX YU prostora bar kada je genetika u pitanju, dok kada su druge stvari u pitanju / kulturološke poput jezika (sa nekima) poput Duhovnosti *sa drugima ) imam puno toga zajedničkog.

U pravu ste, nisam Srbin (Shkija & Shkavell ovo su pogrdni nazivi za Pravoslavne Ortodokse tj. Srbe od strane Albanaca ) kao što je i Šiptar pogrdan naziv za Albance od ostalih, mada ovo Šiptar je daleko bliže onom Shqiptar.

Što se Kosovara tiče kako stvari stoje tako piše u ličnim dokumentima i Srbima i Albancima i ostalima.

Ja ovo nisam izmislio.

Što se tiče nekih drugih detalja, 2029 ili 2039 Naš Duhovni Lider će se oglasiti.

Kada već napadate, pročitajte sve moje / naše komentare na ovome portalu i dobro prosnalizirajte poruke koje Vam šaljemo.

Nemam nameru sporiti sa Vama, kao ni sa Albancima i ostalima sa Kosova ili Kosmeta ako Vam je draže jer puno toga grešite.