Vlajić poručio Ćeljaju: Ili ćete biti zaštitnik građana ili vlade u Prištini

Nebojša Vlajić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Nebojša Vlajić ocenio je na sastanku o eksproprijaciji u Leposaviću da su pred ombudsmanom danas dva teška zadatka.

"Ili ćete danas biti zaštitnik građana danas ili Vlade", rekao je Vlajić zaštitniku građana Naimu Ćeljaju.

Vlajić je dodao da Ćeljaj ima dvojak zadatak, pravni i politički.

"Pravni je lak, čak je i Tomaš Suniog pre nekoliko dana rekao da Vlada u Prištini ne poštuje zakone koje je donela. Situacija je jasna. Zakon o eksproprijaciji je grubo prekršen i ignorisan i vaše pravo je da to kažete i time ćete pokazati da ste zaštitnik građana. Vaš politički zadatak je težak da kažete da je za to kriva Vlada", poručio je Vlajić.

On je dodao da je na Ćeljaju da odabere da li ćete biti zaštitnik građana ili Vlade.

"Od prvog člana koji govori o eksproprijaciji iz Zakona o eksproprijaciji to je član 3. gde se ređaju zloupotrebe i kršenje zakona. Taj član kaže da je eksproprijacija podložna strogim ograničenjima, postupcima i pravilima i strogim uslovima. To za Vladu nije važilo u mnogim slučajevima jer je vlada oduzela zemljište, završila izgradnju i donela odluku. Sve odluke su tajne bez obzira što su objavljene u Službenom glasniku. Tajne, jer nije navedeno šta će da se gradi, a ako Vlada ne kaže šta će da se gradi, ne mogu da tvrde da može da se gradi", kazao je Vlajić.