Vodovod "Priština" upozorava neplatiše da ih mogu posetiti izvršitelji

RKV Priština
Izvor: Zeri

Regionalna kompanije za vodosnadbevanje "Priština" upozorila je svoje potorošače da će, ukoliko ne izmire sva dugovanja, biti primorani da takve slučajeve proslede privatnim izvršiteljima, prenosi Kosovo pres.

"Svakako vi koji imate pritužbe, neka pitanja ili zahteve, možete se obratiti našoj korisničkoj službi, koja vam stoji na usluzi. Podsećamo vas da je ukupan dug potrošača za vodovodne i kanalizacione usluge više od 45 miliona evra, a samo tokom perioda pandemije taj dug premašuje dva miliona evra. Požurite i platite vaše račune, jer ćemo u suprotnom ta dugovanja preusmeriti na privatne izvršitelje", kaže se u saopštenju RKV "Priština" u kome se podseća i da je to preduzeće, bez obzira na situaciju sa kovid-19, kontinurinao radilo na unapređivanju svojih usluga, kako za sisteme za vodosnadbevanje, tako i na sanitarne usluge.

Takođe se apeluje na potrošače da što pre izmire svoja dugovanja, kako ne bi došlo do akumuliranja dugova, ali i zbog, kako su naveli, “finansijske održivost kompanije”.

“Ako odlučite da izvršite uplatu na našim šalterima, sledite preporuke Ministarstva zdravlja i NIJZK za održavanje socijalne distance, uz poštovanje i svih drugih mera zaštite. Isto tako, plaćanje možete izvršiti i u Poštama Kosova, kao i u komercijalnim bankama", navodi se u saopštenju.