Vujić u Vučitrnu: Kancelarija za KiM će uvek pružati pomoć socijalno ugroženim porodicama

Ivan Vujić i Milan Kostić
Izvor: TV Most

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ivan Vujić sa saradnicima, nakon obilaska škole u izgradnji u Suvom Grlu, posetio je i tri socijalno ugrožene porodice u Prilužju u opštini Vučitrn, prenosi TV Most.

Vujuć je istakao da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju je upoznata sa situacijom u srpskim sredinama i dobro zna kako narod živi.

"Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da zna da je država Srbija uvek uz njih. Država, preko Kancelarije za KiM, izdvaja ogromna sredstva za svoj narod, tako da ćemo mi sa privremenim organom Vučitrna učiniti sve za njih", rekao je Vujić.

Predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Milan Kostić dodao je da Srbi na Kosovu stalno dobijaju pomoć.

"Zahvaljujući državi Srbiji, prvenstveno predsedniku Aleksandru Vučiću, Srbi na Kosovu i Metohiji stalno dobijaju neku pomoć. Ovoj mladoj porodici, u kojoj ne rade ni suprug ni supruga, a koja ima i dete, Kancelarija za KiM će se potruditi, sa direktorom Petrom Petkovićem, da bar jednom članu nađe posao", rekao je Kostić.

Porodica Rakić iz Prilužja živi samo od socijalne pomoći, tako da će joj svaka druga pomoć puno značiti.

"Poseta predstavnika Kancelarije za KiM nam je nada za bolju budućnost, radujemo se ovoj poseti i verujemo u bolje sutra", rekao je Andrija Rakić.

Vujić je sa saradnicima tokom dana obišao još dve socijalno ugrožene porodice u opštini Vučitrn, Dejanović i Janaćković.