Zabranjene svadbe, a u Prizrenu se veseli više od 200 gostiju: Svi bez maski, policija nije ni došla

svadba
Izvor: Telegraf

Uprkos merama zabrane okupljanja, kako javljaju lokalni mediji, više od 200 gostiju prisustvovalo je svadbi u Ljuboždi kod u Prizrena, prenosi Telegraf.

Policija tvrdi da nije bila obaveštena o skupu, a na snimcima sa svadbe vidi se dase, iako je svadba bila na otvorenom u dvorištu kuće, o rastojanju među gostima nije vodilo računa, niti je iko od njih nosio maske.

Ideja o rastojanju tek je pala u vodu kada je pevač Ljabinot Redžaj pozvao goste da još više igraju i plešu sa mladom, piše Telegraf.

Redžaj, koji je s bendom svirao sa balkona kuće, sam je ove snimke objavio na društvenim mrežama. Oni su odmah naišli na osudu.

U intervjuu za emisiju "Sonte", Redžaj je priznao da je tamo pevao, ali je i kazao da su ljudi bili na distanci, što se po snimcima ne bi baš reklo, navodi Telegraf.

Vlada Кosova donela je odluku o zabrani  javnih okupljanja i porodičnih zabava, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Redžaj je kazao kako policija nije došla da ih rastera, dok su iz regionalne policije Prizrena izjavili da nisu imali nikakve informacije da je bilo venčanje tog dana u selu Ljubožda.