Zećiri: Zdravstveno stanje uhapšenih policajaca dobro, nisu maltretirani

Imer Zećiri
Izvor: Kosovapress

Predsednik Sindikata kosovske policije Imer Zećiri saopštio je da je zdravstveno stanje trojice uhapšenih kosovskih policajaca dobro i da, prema dostupnim informacijama, nisu maltretirani tokom pritvora, prenosi Koha.

"Informacije koje imamo preko domaćih i međunarodnih organa za vezu govore da je zdravstveno stanje kidnapovanih policajaca dobro. Nema informacija koje su manipulisane osim snimaka objavljenih tokom otmice. Zabrinutost članova porodice bila je izuzetno velika jer znaju da su njihovi najbliži kidnapovani i u rukama nekoga ko nam ne želi dobro. Bili su ponosni jer su znali i zašto su žrtvovani, koliko su bili zabrinuti, osećali su se i ponosni jer nisu uradili ništa loše, već su branili svoju zemlju", rekao je Zećiri.

Dodao je da je uhapšene kosovske policajce zastupao srpski advokat po službenoj dužnosti, jer njihova odbrana mora biti licencirana u državnoj advokaturi u kojoj se nalaze pritvorenici.

"Imali su advokata po službenoj dužnosti, ali advokata države Srbije. Inače da pošaljemo advokata odavde, on bi morao da ima i licencu u advokatskoj kancelariji države u kojoj se nalaze pripadnici kosovske policije, u ovom slučaju u Srbiji. Nemam informaciju da su poslali advokata", kazao je Zećiri.

Prema njegovim rečima, u napadima tokom protesta na severu povređeno je sedam policajaca, ali su svi zadobili lakše povrede.

"Do sada imamo sedam povređenih policajaca, srećom sa lakšim povredama i svi su se vratili svojim redovnim obavezama", dodao je Zećiri.