Drastičan pad prometa robe železnicom na Kosovu zbog loše i zastarele infrastrukture

voz
Izvor: pixabay

Promet robe železničkim saobraćajem na Kosovu ima drastičan pad u 2022. i u pet meseci 2023, a ovakav rezulatat, procenjuju stručnjaci, posledica je toga što je infrastruktura u lošem stanju i zastarela, prenosi RTV21.

Menadžeri javnog preduzeća "Trainkos" rekli su da stanje železničke infrastrukture na Kosovu ne omogućava kosovskim preduzećima da prevoze robu u region i tržišta Evropske unije i obrnuto.

Iz ovog preduzća takođe ukazuju da je glavni razlog za pad železničkih usluga nedostatak modernizacije pruga.

I pored toga što Kosovo nastavlja da plaća međunarodne kredite za realizaciju zajedničkog projekta uz donaciju Evropske unije za modernizaciju železničkih pruga, ovaj projekat je ostao nedovršen. 

Rekonstrukcija deonice pruge Kosovo Polje–Elez Han počela je 2019. godine i prvobitno je bilo planirano da radovi budu završeni 2021. godine.

Prema izveštajima Agencije za statistiku Kosova o železničkom saobraćaju za poslednjih nekoliko meseci, količina prevezene robe železničkim saobraćajem drastično je pala.

Vršilac dužnosti direktora Odeljenja za razvoj poslovanja u "Trainkosu" Sefedin Sefaj rekao je da je ključni razlog za to kašnjenje u modernizaciji železničke mreže.

"Realizacijom projekta, koji je zajednička donacija EU, uz povoljne kredite Investicione banke i budžeta Kosova, počela je modernizacija železničke pruge koja je podeljena u tri faze. Prvo deonica Kosovo Polje-Hani Elezitkoja je trebalo da bude završena pre dve godine, što se nije dogodilo. Zbog toga smo i došli do problema transporta robe, pošto je linija potpuno zatvorena. Došlo je i do nekih nepredviđenih problema sa tunelima. Nekada smo prevozili i po više miliona tona robe godišnje, a 2022. samo 22.500 tona", kaže Sefaj.

On ističe da postoji interesovanje privrednika da se roba prevozi železnicom, ali da se prvo mora unaprediti infrastruktura.