Grenel i Boler sa predstavnicima privrednih komora Srbije i Kosova: Imamo priliku za investicije i razvoj

Čadež i Rukići sa Grenelom
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

U Ambasadi SAD u Beogradu danas su održani sastanci predstavnika privrednih komora Srbije i Kosova sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije (DFC), prenosi Tanjug.

U obraćanju medijima izvršni direktor DFC Adam Boler rekao je da "imamo priliku za investicije i razvoj privatnog sektora u Srbiji, na Kosovu i u celom regionu".

Kako je ranije najavljeno, tema sastanka je realizacija projekata u oblasti energetike, prerađivačke industrije, ekologije i podrške malom biznisu, koje će delom finansirati DFC, a koji su dogovoreni sporazumom u Vašingtonu.

Pored Grenela, sastanku prisustvuju izvršni direktor DFC Adam Boler, ambašador SAD u Srbiji Entoni Godfri, predsednici privrednih komora Srbije i Kosova, Marko Čadež i Berat Rukići, kao i predsednik Američke privredne komore Zoran Petrović.

Glavni povod za posetu američkih partnera i zvaničnika Beogradu je otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, preko koje će projekti biti realizovani.

Američka delegacija sastaće  danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić u Palati Srbija, gde će predstavnici dveju delegacija potpisati Zajedničku izjavu.

Sastanci o realizaciji projekata koje će finansirati DFC biće nastavljeni sutra sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


 

Mark
22. Septembar 2020.
Nista nije dobro kad imas poslu sa serbiom nek kaze sta hoce berat na teren je druga prica sa svima na region sa hervatima albanije cernu goru i svi samo sa serbiom ne taqka