Isplata iz paketa hitnih mera za građane i preduzeća trebalo bi danas da počne

Hikmete Bajrami
Izvor: lajmi.net

Ministarka finansija Hikmete Bajrami najavila je da će od danas početi isplata sredstava za građane i preduzeća predviđenih paketom za hitne mere, za mesece koji nisu isplaćeni.

Bajrami je na Fejsbuku napisala da će sva sredstva biti isplaćena, izvinivši se što je došlo do kašnjenja, jer kako je rekla, bilo je nemoguće izvršiti plaćanje bez rebalansa budžeta.

„Ministarstvo finansija će započeti izvršenje plaćanja građanima i preduzećima za neplaćene mesece. Ministarstvo finansija radi prekovremeno. Trezor i Odeljenje za budžet vrše sve pripreme za početak plaćanja iz hitnog paketa za građane i preduzeća od ponedeljka. Sledeće nedelje isplatićemo sva sredstva za neplaćene mesece na osnovu paketa za hitne mere“, napisala je on.

Bajrami je uputila izvinjenje građanima i preduzećima zbog kašnjenja jer je, kako je navela, bilo nemoguće izvršiti plaćanja bez rebalansa budžeta.

„Zahvaljujem osoblju Ministarstva finansija, koji rade prekovremeno i rade čitavo vreme pandemije, ugrožavajući zdravlje. Neki zaposleni u Ministarstvu su pozitivni na virus i želimo im što brži oporavak“, istakla je Bajrami.

 

Stefan borisavljevic
10. Avgust 2020.
Ja sam bio danas ,nema para
Ivan Filipovic
12. Avgust 2020.
Dali ce vlada isplatiti i pomocno osoblje koje direktno izlozeno virusom jer bez nas ni doktori ni sestre ne bi mogli funcionisati