KEK kažnjen sa više od tri miliona evra

Odbor RUE
Izvor: Facebook

Regulatorna kancelarija za energetiku Kosova objavila je da je, nakon završnog razmatranja izveštaja o nadzoru, Odbor Regulatorne kancelarije izrekao kaznu od 3,2 miliona Kosovskoj energetskoj korporaciji i 439.000 evra Operatoru prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT). prenosi RTV Dukađini.

„Odbor Regulatorne kancelarije za energetiku (RUE) održao je danas četvrtu redovnu sednicu za ovu godinu. Na ovoj sednici usvojeni su zahtevi za nastavak licence za snabdevanje električnom energijom kompanije Fjučr enerdži trejding end eksčejndž dajnamiks i licence za veleprodajno snabdevanje (trgovinu) električnom energijom kompanije Danske Commodities Kosova, kao i zahtev za izdavanje licence za snabdevanje električnom energijom preduzeća Šarcem. Na ovoj sednici, nakon završnog razmatranja izveštaja o monitoringu, Odbor je izrekao kaznu u iznosu od 3,2 miliona evra za Kosovsku energetsku korporaciju i 439.000 evra za Operatora prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT)“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se je Odbor na istoj sednici usvojio predlog za ispravku odluka u vezi sa sporom koji je pokrenuo Operator prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT) protiv Operatora distributivnog sistema (KEDS) i Pružaoca univerzalnih usluga (KESCO).