Krasnići: Građani ne mogu da plaćaju cenu nesposobnosti Kurtijeve Vlade

Memlji Krasnići
Izvor: Albanianpost.com

Lider Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići upozorava da će se njegova stranka suprotstaviti poskupljenju struje svim pravnim sredstvima i podseća da je ovu odluku donela Regulatorna kancelarija za energetiku uz blagoslov premijera Aljbina Kurtija, prenosi Gazeta ekspres.

"U direktnoj koordinaciji i uz puni blagoslov vlade i premijera Aljbina Kurtija, RUE je danas ozvaničio najavljenu odluku o povećanju cene struje, čime je zapečaćeno dalje zaoštravanje života i blagostanja građana Kosova. Od početka svog mandata, Kurtijeva vlada nije preduzela nikakve korake za razvoj privrede zemlje, koja je bila ozbiljno zategnuta tokom pandemije, nesposobna da odgovori na zahteve i potrebe preduzeća, od kojih su se mnogi našli na ivici bankrota. Štaviše, vlada je propustila da preduzme mere, da spreči pogoršanje i da ublaži socijalno opterećenje za kosovske porodice, suočeni sa stalnim povećanjem cena svakog osnovnog proizvoda“, napisao je Krasnići.

Lider DPK je pomenuo i mnogobrojne zahteve za napuštanje Kosova i za to je okrivio Vladu.

"Ovo je prava slika Kurtijeve Vlade, koja je danas dodala nepravedan teret svim građanima. Na vreme smo upozorili na energetsku krizu i pozvali Vladu da preduzme odgovarajuće mere, ali imali su drugi dnevni red. Sazvali smo raspravu u Skupštini da razjasnimo sumnjive stavove, ali su se poslanici Samoopredeljenja, mimo volje građana, jednoglasno izjasnili za poskupljenje struje. Vlada je zauzela pravac, a to smo videli skandaloznom odlukom o poskupljenju struje čiju će težinu plaćati kosovske porodice koje nakon ogromnih poskupljenja ne mogu da pokriju ni najosnovnije potrebe", rekao je Krasnići.

On je upozorio da će se Demokratska partija Kosova suprotstaviti odluci RUE svim pravnim sredstvima. Najavio je mogućnost organizovanja građanske peticije protiv poskupljenja kako bi tandem Vlada- RUE shvatio da građani ne mogu da snose "cenu nesposobnosti Kurtijeve Vlade".