Kurti: Posvećeni smo energetskoj sigurnosti svih građana

Kurti - Kopač
Izvor: kk.rks-gov.net

Kosovski premijer Aljbin Kurti razgovarao je danas s direktorom Sekretarijata energetske zajednice Janezom Kopačom i njegovim saradnicima o energetskoj sigurnosti i pristupačnosti energije svim građanima, prenosi Gazeta ekspres.

Saradnici Sekretarijata energetske zajednice obavezali su se da će nastaviti da podržavaju energetski sektor i zaštitu životne sredine na Kosovu.

Kurti je zahvalio je Sekretarijatu na kontinuiranoj podršci Kosovu u primeni Ackuis-a.

Informisao je delegaciju Sekretarijata Energetske zajednice o vladinim prioritetima u okviru energetskog sektora i Nacionalnom energetskom i klimatskom planu, kao i vladinim obavezama prema očuvanju životne sredine.

Sastanku su prisustvovali ministri ekonomije životne sredine Artan Rizvanoli i Ljiburn Aljiu, a i iz Sekretarijata energetske zajednice zamenik direktora Dirk Bušle i stručnjak za električnu energiju, Arben Klokoći.

 "Vlada Republike Kosovo posvećena je energetskoj sigurnosti i pristupačnoj energiji za sve građane i ekonomiju zemlje, ima za cilj energetsku diverzifikaciju i zainteresovana je za ulaganje u energetsku efikasnost", rekao je Kurti.

Predstavnici Sekretarijata Energetske zajednice obavezali su se da će nastaviti da podržavaju energetski sektor i zaštitu životne sredine na Kosovu.