Ministarstvo finansija poništilo konkurs za direktora carine, očekuje se raspisivanje novog

Kosovska carina
Izvor: GazzetaExpress

Kosovsko Ministarstvo finansija poništilo je konkurs za izbor generalnog direktora kosovske carine i naglasilo da će novi konkurs za ovu poziciju biti raspisan ubrzo nakon što pravna kancelarija ovog ministarstva zatraži da se taj postupak zatvori.

Zamenik ministra finansija Agim Krasnići ističe da poništavanje konkursa nema političku pozadinu.

On je pozvao sve kandidate koji su aplicirali, da to isto urade i na novom konkurusu koji će, kako je rekao, biti još transparentniji.

Krasnići je rekao da je interes kosovske carine da pravilno funkcioniše i da realizuje plan prihoda, prenosi Kljan Kosova.

„Interesuje nas da carina pravilno funkcioniše i realizuju plan prihoda. Dakle, ohrabrujemo sve da se takmiče, čak i one koji su se takmičili sa konkurencijom i druge, kako bi se uverili da će to biti transparentan proces, dobro nadziran i bez ikakvog učešća ili intervencije u političkom smislu... Pravna kancelarija tražila je da se taj postupak jednom zatvori i da proces krene od početka", kaže on.

Podsećanja radi, u aprilu je bivši ministar finansija Besnik Bisljimi suspendovao konkurs za izbor direktora carine zbog pandemije na Kosovu.